Goede voornemens

Goede voornemens

Ik wens jou het allerbeste voor het nieuwe jaar! Net heb ik het even opgezocht, dit wensen veel mensen elkaar tot ongeveer 6 januari, Driekoningen, of tot het einde van de tweede week van januari. Er is niet echt een regel voor, je mag wensen wat en wanneer je dat zelf wil.

Nog zoiets wat bij het nieuwe jaar hoort. Goede voornemens! Heb jij ze?

 

Ik nooit echt, maar toch altijd wel een beetje en het lukt me nooit. Dus ik heb bijna altijd hetzelfde voornemen. Niet speciaal met nieuw jaar hoor, ik neem het me veel vaker voor. Meestal in een vakantie, maar het kan ook gewoon in het weekend zijn of op een doordeweekse dag.

 

Dit jaar stond ik er niet echt bij stil, tot vandaag eigenlijk. Ik heb last van uitstelgedrag. Niet altijd handig, maar toch maak ik mezelf altijd wijs dat ik juist op het allerlaatste moment het beste presteer.

 

Vaak komen mensen, die wel goed kunnen plannen, op tijd met een mooie opdracht voor me. Meestal zeggen ze er ook nog bij dat ik rustig aan mag en doen en er nog tijd genoeg voor is. De datum wanneer ze het nodig hebben schrijf ik direct op, maar wordt in mijn hoofd ook meteen ergens genoteerd, dus vergeten lukt vaak niet. Ik schuif het wel meteen op de lange baan.

 

Zo ook dit jaar, een leuke opdracht waar ik mee mocht wachten tot na de decemberdrukte. En druk was het dit jaar, ik heb nog nooit zoveel bestellingen gehad voor Sinterklaas en Kerstmis, heerlijk. De laatste week voor de kerstvakantie werd het wat rustiger zodat ik tijd genoeg had voor de bestellingen die geen haast hadden. Ik had al een herinneringsappje ontvangen met de vraag of ik het bestand nog had. Ik ben niet iemand die alle bestanden netjes in mapjes heeft staan, maar ik heb een geweldige zoekfunctie op mijn laptop en mijn mail wordt lang bewaard, dus ik maakte me geen zorgen. Toch ben ik alvast op zoek gegaan naar het bestand. Ik vond het al knap van mezelf, want meestal doe ik dit de avond voordat ik het ga maken pas.

 

En daar ging het mis, waarom had ik het niet eerder voorbereid? Ik kon het nergens meer vinden. Niet in de drive, de mail, laptop, pc of usb-stick. Vlug een appje gestuurd en erbij vermeld dat ze rustig aan mochten doen, want ik had er de donderdag of vrijdag voor de vakantie tijd genoeg voor. Nou ja, het zou wel even 's avonds terug naar de zaak gaan worden, maar dat vind ik nooit erg.

 

Mijn hoofd was weer even heerlijk leeg, totdat ik, genietend in de sneeuw, een mailtje ontving met het bestand. Dit, dit is zo'n moment waarop me zo rot voel. Ik ga graag voor iemand terug om iets in orde te maken, maar ik was nu wel erg ver weg van huis.

 

Net terug van vakantie, ben ik vandaag op mijn laatste vrije dag naar de zaak gegaan. Heerlijk op mijn gemak heb ik de vesten en tasjes voor de dansgarde van de Moeraskwaakers gemaakt.

 

Ik ben ondertussen weer thuis en verstop ze, als we zo dadelijk de deur uit gaan, op het afgesproken plekje, zodat ze vandaag opgehaald kunnen worden en de meiden overmorgen hun nieuwe spulletjes hebben voor hun eerste optreden in het nieuwe jaar.

 

En jij, heb jij goede voornemens?

 

Vest en jasjes Moeraskwaakers

O ja, ik heb nog een voornemen. Ik ga proberen vaker een blog te schrijven.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »