Wat wordt de trend van 2018?

Wat wordt de trend van 2018?

Wat wordt de trend van 2018?

De lente is aangebroken en de zomer in zicht, dat is voor mij de mooiste tijd van het jaar. Ik hou van warmte en vind het heerlijk als de zon mijn huid een beetje laat tintelen.

En bij de zon denk ik aan de trends van het afgelopen jaar, geknipt voor mij, want het was vooral tropisch.

Geweldig al die flamingo’s, ananassen en cactussen, met hier en daar een unicorn. Nou ja, die unicorn kan het hele jaar door, of niet? En zijn unicorns een trend of blijven ze?

Een eenhoorn was voor mij altijd een wit paard met een spiraalvormige hoorn op zijn hoofd. Een eenhoorn is een mythologisch wezen, maar een unicorn, een unicorn is real. Ik heb al vele producten met unicorns mogen bedrukken, t-shirts, hoodies, lunchboxen, mokken, muurstickers, schooltassen, slippers, noem maar op. En nog steeds krijg ik regelmatig de vraag of ik een bepaald product met een unicorn kan bedrukken. Het laatste was een glazen fles, zodat deze gevuld kon worden met aanlenglimonade wat dus eigenlijk magische unicorn-elixer was.

 

Wat is een trend eigenlijk?

Volgens van Dale is een trend “ontwikkelingslijn; neiging, richting”. Toen ik er meer over ging lezen ontdekte ik ook dat een trend langer duurt dan een seizoen.

Kijk, dat vind ik leuk, want ik ben nog lang niet uitgekeken op de trends van het afgelopen jaar. Van mij mogen de unicorns, cactussen, ananassen, maar ook de watermeloenen en palmbomen nog best even blijven.

 

Ik ontving zelfs een leuk filmpje van Fay met de palmboomslippers.

Dat hele tropische thema vind ik leuk, ik denk ook aan de hippiebusjes, die zijn toch ook nog steeds hip? De hippies gebruikten ze in de jaren 60 en 70, vaak om te kamperen. Prachtig versierd met allerlei kleurrijke schilderingen aan de buitenkant.

Wij hadden vroeger ook zo’n hippiebus, helaas niet versierd en we reden op een gegeven moment vooral van garage naar garage omdat de motor steeds olie lekte. Aan het einde van de laatste vakantie die we ermee vierden wist ik precies hoe ik een koppakking kon maken en vervangen.

Bij de hippies denk ik ook aan de boho stijl. De bohemian of Ibiza stijl is ook een trend die nog niet helemaal voorbij is, of wel? Veertjes, pijlen, hartjes, tipi’s. En dromenvangers. Ook nare dromen van mijn kinderen werden gevangen door een dromenvanger. En super leuk om op een regenachtige dag zelf te knutselen.

 

Trend of hype?

Zoals een hype komt aanrollen als een golf op zee, zo snel verdwijnt hij ook weer. Ik denk dat dit ook wel het grootste verschil is tussen een trend en een hype. Een hype is vaak alweer voorbij zodra ik hem in de gaten heb.

Zo ging ik vorig jaar op zoek naar een spinner, bijna nergens meer te krijgen. De groothandels waar ik bestel hadden ze nog niet. Even later kwam er een berichtje van een groothandel over deze rage, maar lagen ze ook al overal in de bakken met spulletjes die in de uitverkoop zijn en hadden mijn kinderen ze zelfs al in verschillende kleuren.

T-shirt hypes trend 2018Het leuke was dat ik deze hype kon meenemen in afscheidscadeautjes om leraren te bedanken aan het einde van het schooljaar. Jeetje wat hebben ze allemaal moeten doorstaan in het schooljaar 2017-2018. Spinners, mag het wel, mag het niet? The bottle flip challenge en the floor is lava had ook wat voeten in de aarde.

 

Ik weet niet eigenlijk of we dit schooljaar al van dit soort hypes gehad? Weet jij het? Ik zou het leuk vinden als je het laat weten in een reactie onder dit bericht.

 

 

 

 

 

 

 

Reacties

  1. Su Su

    'Swish Swish' / 'Back-Pack Kid Dance' / de 'Russell' (hoe je het noemen wilt). Of is dat alweer te lang geleden???

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »